IT a bezpečnost bez starostí

Na co všechno jsem při brouzdání bezbřehého internetu narazil, co je zajímavé, co doporučuji a poradím i jak na to.

I laik může pochopit, jak jsou přenášena data po počítačových sítích

Co se děje, když usednete k počítači, spustíte si prohlížeč a zadáte do něj adresu třeba www.seznam.cz? Jak vypadá komunikace mezi Vaším počítačem a portálem Seznam.cz? Ne jedenkrát jsem někomu zkoušel vysvětlovat polopaticky, jak "funguje internet". Záměrně to dávám do uvozovek, protože to, jak funguje, je na hodně dlouhé vyprávění. Naše rozhovory se totiž zaměřovali konkrétně na to, jak probíhá datová komunikace. I když na internet jako celek by se taky nechalo pěkně pobavit.

Stránky zvyšující internetovou gramotnost

Tak si tak projíždím web, mejly a co je nového na Facebooku a ani mě už nepřekvapuje, jak jsou někteří lidé hloupí. Jak na všechno skočí, všemu věří, na všechno kliknou, všechno rozešlou dál a vůbec nepřemýšlí. Všichni ví, že internet je plný nástrah a přitom si většina na nic nedává pozor. Jenže to je špatně, že mě to už ani nepřekvapuje! Měl bych proti tomu začít bojovat?

Tlačítko "Líbí se mi" spojuje internet

Facebook nyní umožňuje dát si na jakékoli stránky tlačítko Líbí se mi a Sdílet. Tím umožníte návštěvníkům, aby po přečtení článku jednoduše klikli na takové tlačítko, vyskočí okénko, zda skutečně odeslat na Facebook a pokud je daný návštěvník k Facebooku přihlášen, odešle se informace na jeho zeď.

Zaspamovaná WIKI

Už ani nevím, jak je to dlouho, co jsem jen tak na zkoušku nainstaloval na hostingu redakční systém mediaWIKI. Vše fungovalo a já to nějak hodil k ledu. Teďka asi po necelém roce se tam kouknu a nestačím se divit, celá WIKI je zaspamovaná nesmyslnými příspěvky

Subscribe to Internet